Kastamonu, Karadeniz Bölgesi'nin incisi olarak bilinir ve zengin tarihi mirası, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye'nin önde gelen turistik şehirlerinden biridir. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan Kastamonu, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler vaat ediyor. İşte Kastamonu’da mutlaka görmeniz gereken 50 gezilecek yer:
1. Cide
Cide, Kastamonu'nun en güzel tatil beldelerinden biri olarak bilinir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan binlerce yıllık tarihi ile öne çıkan Cide, Karadeniz'in büyüleyici koylarından Gideros Koyu'na ev sahipliği yapar. Ayrıca doğa sporlarının popüler adreslerinden biri olan Loç Vadisi de ilgi çeker. Kerempe Feneri'nde gün batımı manzaraları izleyebilir, Gemiciler Koyu, Kadınlar Plajı, Boyranaltı Plajı gibi tertemiz plajlarda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Cide Halk Plajı, Gökçekale Plajı ve Gebeş Plajı gibi çeşitli plaj seçenekleri, su sporları ve güneşlenme imkanı sunar.
2. Taşköprü
Kastamonu'nun tarihi ilçelerinden biri olan ve ismini 1366 yılında Gökırmak üzerinde inşa edilen etkileyici Taşköprü'den alan Taşköprü ilçesi, Kastamonu'ya sadece 42 kilometre uzaklıkta keyifli bir gezi sunuyor. Etiler, Sümerler, Lidyalılar, Kapadokyalılar, Helenler, Romalılar, Danışmentliler ve Osmanlılar dönemlerinden birçok tarihi eseri görebileceğiniz Taşköprü, bu zenginliğiyle Kastamonu tarih ve kültür gezilerinin vazgeçilmez adreslerinden biri. İlçeye ismini veren 68 metre uzunluğu ve 7 gözü ile çarpıcı bir mimari eser olan Taşköprü, ilçede ilk uğramanız gereken yerdir. M.Ö. 64 yılında Romalılar tarafından inşa edilen Pompeipolis Antik Kenti ile tüm dünyadan arkeoloji meraklılarını kendine çeken ilçede Zımbıllı Tepesi’ne uğrayarak panoramik fotoğraflar çekebilir; M.Ö. 7. yüzyılda inşa edilmiş etkileyici kaya mezarlıkları, Kılıçkaya Tüneli ve Kızlar Kalesi’ni gezebilirsiniz.
3. Kastamonu’da Gezilecek Yerler: İnebolu
İnebolu, Karadeniz'in güzel ilçelerinden olmakla kalmayıp tarihi önemiyle de öne çıkıyor. İnebolu, Rusya'dan gelen silahların İstanbul'a taşınmasında büyük rol oynayan iskelesi ile ünlü. Ayrıca, Gemiciler Koyu, Kadınlar Plajı, Boyranaltı Plajı gibi tertemiz plajları ve koylarıyla yaz aylarında denize girmek için ideal bir destinasyon. İlçe, yüzlerce yıllık ahşap ve taş mimari konakları ile tam bir açık hava müzesini andırmakla kalmayıp sessiz atmosferiyle ziyaretçilerine huzurlu bir ortam vadediyor. İlçede, İstiklal Yolu ve Karacehennem Boğazı'nın muhteşem manzaralarına tanık olabilirsiniz. 495 metre yükseklikteki Geriş Tepesi'nden ilçenin panoramik manzaralarını fotoğraflayabilirsiniz. İlçe merkezinde, Şehit Şerife Bacı Anıtı gibi etkileyici anıtlar ve tarihi konaklar yer alıyor. İnebolu'nun Kent Müzesi binlerce yıllık tarihi ile ilgili geleneksel ve kültürel ürünlerin sergilendiği bir müzedir.
4. Abana
Karadeniz'in gür çam ormanları, masmavi denizi ile çevrili Abana, Kastamonu'nun en güzel ilçelerinden biridir. 11 kilometreyi bulan uzun sahili ve güzel plajlarıyla yaz tatilleri için ideal olan Abana, tertemiz plajlarının yanı sıra doğa sporlarının değişmez adreslerinden olan Hacıveli Kanyonu'na da ev sahipliği yapar. Yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle tekne gezilerinin önemli duraklarından biri haline gelen Hacıveli Koyu ve Karadeniz üzerinde muhteşem kızıl gün batımı manzaraları izleyebileceğiniz Toza Seyir Tepesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Tarihi bir taş konakta binlerce yıllık el yapımı aletleri ve eşyaları inceleyebileceğiniz Abana Müzesi ve ahşap oyması el sanatları ürünler satın alabileceğiniz Abana Hediyelik Eşya Çarşısı da ilçeyi gezerken mutlaka uğramanız gereken yerler arasındadır.
5. Daday
Kastamonu merkezine 36 kilometre uzaklıktaki küçük Daday kasabası, el değmemiş doğal güzelliğinden dolayı yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Çam ormanlarının sağladığı büyüleyici yaylalarının yanı sıra at çiftlikleri ile de ünlü olan Daday'da her yaş grubu için binicilik eğitimleri alarak ve at safarilerine çıkarak bölgenin güzelliğini keşfedebilirsiniz. Kastamonu kültür turlarına katılarak da gezebileceğiniz Daday’da 1632 yılı yapımı Balaban Konağı, Lidyalılar tarafından inşa edildiği söylenen büyüleyici Honsalar Tepesi Tümülüsü, sarp kayalara oyulmuş etkileyici mezarları ile görülmesi gereken yerlerden olan Taşlıbayır Sarkıt Mağaraları, 18. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan Ali Paşa Camii gibi tarihi ve doğal güzellikleri keşfe çıkarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Daday, aynı zamanda lezzetli etli ekmekleri ile de biliniyor, bu yüzden ilçeyi gezdikten sonra yerel bir restoranda mola vererek Daday etli ekmeklerini tatmayı unutmayın.
6. Çatalzeytin
Çatalzeytin, Karadeniz'in en güzel plajlarından biri olan Ginolu Koyu’na ev sahipliği yapar ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çeker. Ginolu Kalesi Osmanlı ve Türk motifleriyle bezeli bir yapıdır. Yaralıgöz Mesire Yeri ise doğayla baş başa keyifli zaman geçirebileceğiniz bir dinlenme alanıdır. İlçenin sokaklarında yürürken, asırlık ahşap mimarili konakları görebilirsiniz. Kuyu kebabı lezzetini deneyebileceğiniz ilçede yaz aylarında Antik Ginolu Gümüş, Balık, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılabilirsiniz.
7. Azdavay
Kastamonu'ya sadece 73 kilometre uzaklıkta yer alan Azdavay ilçesi; büyüleyici şelaleleri, ünlü yaylaları, binlerce yılda oluşmuş mağaraları ile günübirlik bir ziyaret yapmak için ideal bir yerdir. Çatak Kanyonu ve kanyonun manzarasına hakim cam terastan dolayı her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Azdavay’ın merkezinde Devrekâni Çayı üzerinde inşa edilmiş Aşıklar Köprüsü'nde yürüyüş yapabilir veya Kastamonu'nun en güzel yaylalarından biri olarak gösterilen, her yıl Azdavay Bal ve Ihlamur Festivali'ne ev sahipliği yapan Suğla Yaylası'nın tertemiz havasında yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. İlçeye bağlı Hoca Köyü’nde 740 yıllık çınar ağacını da ziyaret etmenizi önerdiğimiz gezinizde antik çağlarda sığınak ve ibadethane olarak kullanılan Medil Mağarası ve ilçeye 13 kilometre uzaklıkta çok sevilen bir mesire alanı olan Saray Şelalesi’ni de uğrayabilirsiniz.
8. Kastamonu’da Gezilecek Yerler:Doğanyurt
Kastamonu merkezine 121 kilometre uzaklıkta, Karadeniz kıyısında uzanan Doğanyurt ilçesi, 400 metre uzunluğundaki sahilini saran çam ağaçları ile harika bir manzara sunar. Uzunkum Plajı, yaz aylarında sıkça ziyaret edilen plajlardan biridir. 300 metre uzunluğunda ince kumlu sahile sahip Balıkçı Barınağı Plajı'nda denizin tadını çıkarabilir, deniz dalgalarının yumuşak kayaları oyması ile doğal yollarla oluşmuş Kayran Mağarası’nı gezebilir veya M.Ö. 4. yüzyılda Pontuslular tarafından yapıldığı düşünülen ve deniz seviyesinden 150 metre yükseklikteki bir tepede yer alan Mesel Kalesi’ne uğrayarak hem Doğanyurt’un hem de Karadeniz'in panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz.
9. Ilgaz Kayak Merkezi
Kastamonu'da gezilecek yerler içerisinde: Ilgaz Sıradağları yamaçlarında yer alan ve bölgenin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Ilgaz Kayak Merkezi’ne Kastamonu’dan minibüslerle veya kayak turları ile rahatlıkla gitmeniz mümkündür. Kastamonu merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ilgaz Dağları, 1050 ile 2000 metre yükseklikler arasında yer alır. 660, 950, 1200 ve 1300-1400 metre uzunluklarda 4 tane kayak pisti sunan merkezde, telesiyej ile muhteşem kış manzaraları izleyebilirsiniz. Çam ormanları arasında gizlenmiş oteller, kayak okulu ve kayak kiralama tesisleri ile her yaş grubundan kayak severler için ideal bir destinasyondur. Ilgaz Kayak Merkezi’nde sezon Aralık ayında başlar ve ilkbaharın ortalarına kadar sürer. Sezon dışındaki aylarda ise doğa yürüyüşleri için ziyaret edilebilir.
10. Küre Dağları Milli Parkı
160’a yakın endemik bitki türü sebebiyle koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölgeden biri olan Küre Dağları, milli park ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Küre Dağları Milli Parkı, pek çok uluslararası turizm dergisi tarafından ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesine eklenmiştir. 132 bin hektar alanı kapsayan park, etkileyici kanyonlar, yaylalar, dağ ve köy evlerini içerisinde barındırır. Türkiye'nin en popüler doğa sporları alanlarından biri olan milli parkta ekolojik tarım ile birlikte arıcılık ve hayvancılık gibi faaliyetler de gerçekleştirilir. Rehberli doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarileri ile keşfe çıkabileceğiniz bu tabiat cennetinde, oksijen seviyesi yüksek havada yenilenebilir ve her mevsim muhteşem doğa manzaraları izleyebilirsiniz.
11. Ilıca Şelalesi
Pınarbaşı ilçesine bağlı Ilıca Köyü sınırlarında bulunan Ilıca Şelalesi, Kastamonu'da en çok ziyaret edilen doğal yerlerden biridir. 15 metre yükseklikten yemyeşil ağaçlar arasından dökülen bembeyaz sular, her mevsim çarpıcı manzaralar sunar. Bahar ve yaz mevsiminde serin havada yürüyüş yapmak ve Ilıca Şelalesi göletinde soğuk şelalenin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir tercihtir. Şelaleye 500 metre mesafede bulunan parkta mesire yerleri de mevcuttur. Kastamonu’dan kalkan Pınarbaşı minibüsleri ile her saat Ilıca Şelalesi’ne ulaşabilir, 16 TL ücret ödeyerek giriş yapabilirsiniz.
12. Valla Kanyonu
Dünyanın en derin ikinci kanyonu olma özelliği taşıyan Valla Kanyonu, 12 kilometre uzunluğa sahiptir. Tüm dünyadan doğa severlerin ilgisini çeken Valla Kanyonu, fotoğraf safarileri için de sıkça ziyaret edilmektedir. Ahşap seyir terasları panoramik manzaraları izlemek için idealdir. Kanyon, kartal ve akbaba gibi yırtıcı kuşlara ev sahipliği yaparken dağcılık, kampçılık ve kaya tırmanışları için de olanaklar sunar. Doğanın gücüyle şekillenmiş sarp duvarları ve derin vadileriyle Valla Kanyonu, Kastamonu'nun doğal harikalarından biridir.
13. Kastamonu Kalesi
Türkiye’nin en güzel kalelerinden biri ve Kastamonu’nun simgesi olan Kastamonu Kalesi, şehir merkezinden 120 metre yükseklikte bir kayanın üzerinde yer alır. M.S. 2. yüzyılda Bizans döneminde inşa edilen ve Türk-Osmanlı mimarisini yansıtan kale, geniş bir alanı kapsar. Kastamonu Kalesi, iç odalara, devasa sarnıçlara ve etkileyici kaçış tünellerine ev sahipliği yapar. Kale içerisinde bulunan yapıların tamamı gezilebilir durumdadır. 2005 yılında aslına uygun şekilde restore edilen Kastamonu Kalesi çevresinde hediyelik eşya satan dükkanlar da bulunmaktadır. Kastamonu Kalesi ziyaretiniz sırasında kaymanıza neden olmayacak ve rahat olmanızı sağlayacak ayakkabılar giymeniz önerilir.
14. Kastamonu’da Gezilecek Yerler: Çatak Kanyonu
Azdavay ilçesinde yer alan Çatak Kanyonu, dünyanın en büyük dördüncü kanyonu olarak bilinir. Doğa yürüyüşleri, kaya tırmanışları, kampçılık ve dağcılık gibi faaliyetlerin sıklıkla organize edildiği bir yerdir. Çatak Kanyonu fotoğraf safarileri için de ziyaret edilmektedir. Köprüden başlayan yürüyüş parkurlarının çevresini ağaçlar kaplar ve seyir terası da en sevilen yapılar arasındadır. Çatak Kanyonu’na ulaşmak için Kastamonu Otogarı’ndan kalkan Azdavay ilçesi minibüsleri tercih edilebilir.
15. Ginolu Koyu
Kastamonu’da denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri Ginolu Koyu’dur. Şehir merkezine ortalama 103 km uzaklıkta bulunan Ginolu Koyu, Çatalzeytin ilçesinde konumlanır. Karadeniz’in panoramik manzaralarına hakim yüksek bir noktada yer alan Çatalzeytin Kalesi’nin manzaraları eşliğinde turkuaz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ginolu Koyu, 250 metrelik küçük bir sahile ve iki tarafı sarp kayalarla çevrili doğal bir limana ev sahipliği yapar. Sığ ve kum tabanlı denizi çocuklarıyla yüzmek isteyen aileler için ideal bir tercihtir. Ayrıca, yakın çevresinde bulunan Çatalzeytin Kalesi ve Ginolu Kalesi'ni ziyaret ederek bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.
16. Şehriban Kanyonu
Şenpazar ilçesinde bulunan Şehriban Kanyonu, dik yamaçları ile meşhurdur. 1997 yılında keşfedilmiş olmasına rağmen gizemini halen koruyan kanyon, doğal güzellikleri ile dikkat çeker. 1000 metreyi bulan devasa kaya duvarları ile çevrili olan Şehriban Kanyonu, akarsular tarafından binlerce yıldır kayaların aşınması sonucu oluşmuş derin vadileri ile tüm dünyadan fotoğrafçılar tarafından ziyaret edilmektedir. Dağcılık, kampçılık, kaya tırmanışları ve doğa yürüyüşleri için en sık ziyaret edilen yerler arasında yer alır. Profesyonel rehberlerle gezebilir veya küçük şelale ve göletlerin buz gibi sularında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Şehriban Kanyonu’nu ziyaret ederken rahat hareket edebileceğiniz ayakkabılar tercih etmelisiniz; aksi takdirde yürüyüş yapmak tehlikeli olabilir.
17. Küre Dağları Milli Parkı
Küre Dağları Milli Parkı, 132 bin hektar alanı kapsayan geniş bir doğa harikasıdır. Pek çok uluslararası turizm dergisi tarafından ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesine eklenen bu milli park, zengin bitki çeşitliliği ve vahşi yaşamıyla dikkat çeker. 160’a yakın endemik bitki türü sebebiyle koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölgeden biri olan Küre Dağları, milli park ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Etkileyici kanyonlar, yaylalar, dağ ve köy evlerini içerisinde barındıran milli park, Türkiye'nin en popüler doğa sporları alanlarından biridir. Ekolojik tarım, arıcılık ve hayvancılık gibi faaliyetlerin yanı sıra rehberli doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarileri ile keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik barındırır. Oksijen seviyesi yüksek olan bu bölgede, her mevsim muhteşem doğa manzaraları eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
18. Ilgarini Mağarası
Pınarbaşı ilçesine bağlı Yamanlar köyü sınırları içerisinde yer alan Ilgarini Mağarası, 858 metre uzunluğa ve 250 metre derinliğe sahiptir. Yoğun ormanlık bir alan içerisinde bulunan mağara, kaybolma tehlikesi nedeniyle rehberli gezilerle ziyaret edilmesi önerilir. Mağara içinde Geç Roma ve Bizans dönemlerine ait şapel, mezar ve sarnıçlar ile pek çok sarkıt ve dikit bulunmaktadır. Doğal oluşumları ve tarihi yapıları ile ilgi çeken Ilgarini Mağarası, arkeoloji meraklıları için ideal bir gezi noktasıdır.
19. Pompeipolis Antik Kenti
Kastamonu’da ziyaret edilebilecek en önemli tarihi lokasyonlar arasında Pompeipolis Antik Kenti bulunur. Taşköprü ilçe merkezinde yer alan ve merkezden kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumda bulunan Pompeipolis Antik Kenti, M.Ö. 64 yılında Romalılar tarafından eyalet merkezi olarak inşa edilmiştir. Arkeoloji meraklıları tarafından yoğun ilgi gören bu antik kent, yıllardır yapılan kazılar sonucunda çıkarılan tarihi eserler ve mozaiklerin sergilendiği bir müzeye de ev sahipliği yapmaktadır. Kentin mimarisi, Zeugma ve Efes Antik Kenti ile benzer özellikler taşımaktadır. Kastamonu merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta yer alan Pompeipolis Antik Kenti, Zımbıllı Tepesi’nden ilçe merkezine uzanan geniş bir alanda yayılan tarihi yapıları ile ziyaretçilere tarih içinde bir yolculuk sunar.
20. Ejderha Çukuru
Ejderha Çukuru ve hemen yanında yer alan Mantar Mağarası, Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunmaktadır. Ender görülen şekilleri, gizemli yapıları, derinlikleri ve uzunlukları ile Kastamonu’ya gelen ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ejderha Çukuru, 70 metre derinliğe ve 385 metre boyuna sahiptir ancak oluşma şekli henüz tam olarak tespit edilmemiştir. Diğer doğal güzellikler ile karşılaştırıldığında henüz yeni keşfedilmiş olarak değerlendirilen Ejderha Çukuru, kamp alanları ve trekking rotalarının belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda keşfedilmiştir. Macera tutkunları tarafından ziyaret edilen Ejderha Çukuru, doğa sporcularının da severek ziyaret ettiği yerlerden biridir.
21. Kurşunlu Han (İsmail Bey Hanı)
1441 ile 1460 yılları arasında inşa edilen Kurşunlu Han (İsmail Bey Hanı), Candaroğulları Beyliği’nin son hükümdarı İsmail Bey tarafından yaptırılmıştır. Han, beylik gücünü, görkemini ve sanat anlayışını yansıtan bir yapıdır. Tonozlarının üzerinin kurşun ile kaplanması sebebiyle "Kurşunlu Han" olarak da adlandırılır. Vakıflar mülkiyetinde olan Kurşunlu Han, özel şirketler tarafından işletilen otel ve restoranlara ev sahipliği yapar. İçerisinde yer alan restoranlar, Kastamonu’nun meşhur yemeklerini lezzetli bir şekilde sunar. Tarihi atmosferi ve güzel mimarisi ile ziyaretçilerine hem konaklama hem de gastronomik deneyimler sunan Kurşunlu Han, Kastamonu gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasındadır.
22. Dipsizgöl Tabiat Parkı
2011 yılında koruma altına alınarak tabiat parkı ilan edilen Dipsizgöl Tabiat Parkı, çevresinde iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, seyir terasları ve manzaralı kır bahçeleri ile ziyaretçilerine huzurlu bir gün geçirme imkanı sunar. Karadeniz çayı yudumlayarak temiz havada dinlenebileceğiniz Dipsizgöl Tabiat Parkı, yaz aylarında kano ve küçük sandallar ile yapılan gezintiler için de ideal bir mekandır. Park içinde bulunan gölde binlerce farklı tür balık yaşar, bu da balık avlama turları için popüler bir tercih sebebidir. Tertemiz doğası ve sakin atmosferi ile doğa severler için vazgeçilmez bir duraktır.
23. Kastamonu Cumhuriyet Meydanı
Türkiye'nin en güzel üç meydanından biri olarak seçilen Kastamonu Cumhuriyet Meydanı, tarihi konaklar ve önemli yapılarla çevrilidir. Nasrullah Meydanı ile şehrin en önemli iki meydanından biri olma özelliği taşıyan Cumhuriyet Meydanı, ünlü Mimar Vedat Tek tarafından tasarlanan Hükümet Konağı'na ev sahipliği yapar. Meydanda amfi tiyatrolar, Kurtuluş Savaşı’nı simgeleyen anıtlar, peyzajlı bahçeler, dinlenme alanları, restoranlar ve kafeler bulunur. Kastamonu’da eğlenceli vakit geçirmek, sevdiklerinizle buluşmak veya anıtların ve konakların harika fotoğraflarını çekmek için en ideal yerlerden biri olan Cumhuriyet Meydanı, şehrin kalbinde hareketli bir atmosfer sunar.
24. Kastamonu Arkeoloji Müzesi
Binlerce yıllık zengin tarihe sahip olan Kastamonu'nun tarihi mirasını daha yakından görmek isteyenler için Kastamonu Arkeoloji Müzesi ideal bir seçenektir. Döneme göre düzenlenen müze koleksiyonunda Hitit, Frigya, Bizans, Roma, Selçuklu, Candaroğulları Beyliği ve Osmanlı dönemlerine ait binlerce eser sergilenmektedir. Haftanın her günü yaz döneminde saat 10.00 ile 17.00, kış döneminde ise 8.30 ile 17.15 saatleri arasında ziyaret edilebilen müzede, 32 binden fazla eserin bulunduğu geniş bir sergi alanı vardır. Mustafa Kemal Atatürk’e ayrılmış özel bir bölüm de bulunan müzede, Şapka Devrimi’nin anlatıldığı etkileyici eserler de gözler önüne serilmektedir. Tarih ve kültür meraklıları için kaçırılmayacak bir destinasyondur.
25. Hamitli Köyü
Çocuklu ailelerin güzel zaman geçirebileceği Hamitli Köyü, tarihi atmosferi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı olan bu köy, geleneksel mimarisi ve organik ürünlerle hazırlanan lezzetli kahvaltıları ile ünlüdür. Yöresel yemekler sunan restoranlarda bölgenin en taze ve doğal ürünlerini tadabilir, asırlık çınar ve selvi ağaçları arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. Ayrıca, her yıl düzenlenen etkinlikler ve festivaller ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeker. Huzurlu atmosferi ve samimi ortamı ile Hamitli Köyü, Kastamonu gezilerinde dinlenmek ve yerel kültürü deneyimlemek için ideal bir duraktır.
26. Malyas Kanyonu
Kastamonu'nun doğal güzelliklerinden biri olan Malyas Kanyonu, Cide ilçesine bağlı Gökçeler Köyü yolu üzerinde yer alır. 2 kilometre uzunluğundaki bu kanyon, sarp kayaların üzerine inşa edilmiş ahşap evleri ve etkileyici doğal oluşumları ile dikkat çeker. Doğa yürüyüşleri, kampçılık ve fotoğrafçılık gezileri için ideal bir destinasyon olan Malyas Kanyonu, özellikle bahar ve yaz aylarında doğa severlerin ilgisini çeker. Kanyonda yürüyüş yaparken çam ormanları arasında ilerleyebilir, küçük şelalelerin serin sularında dinlenebilir ve doğanın sunduğu huzuru yaşayabilirsiniz.
27. Yakupağa Külliyesi
1547 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Yakupağa Külliyesi, Kastamonu şehrine hakim yüksek bir tepede yer alır. Medrese, sıbyan mektebi ve türbe bölümlerinden oluşan külliye, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Kesme taş tekniği ile ahşap inşa edilmiş dış mimarisi ve çarpıcı el işçiliği ile dikkat çeken Yakupağa Külliyesi, ziyaretçilere tarihi atmosferi ve estetik güzellikleri ile unutulmaz bir deneyim sunar. Külliye içerisinde yer alan medrese, eski dönem eğitim sistemine dair izler taşırken, türbe ise kutsal bir ibadet alanı olarak hizmet vermektedir. Hem tarih hem de mimarlık meraklıları için ideal bir gezi noktasıdır.
28. Mahmutbey Camii
Kastamonu'nun en güzel köylerinden biri olan Kasaba Köyü’nde bulunan Mahmutbey Camii, 1366 yılında Candaroğulları Beyliği döneminde inşa edilmiştir. Anadolu'daki en eski ve en güzel ahşap camilerden biri olan cami, tamamen ahşaptan inşa edilmiştir ve hiçbir çivi ile metal malzeme kullanılmamıştır. İç mekanlarındaki el sanatları süslemeler, caminin çarpıcı bir sanat eseri olarak ziyaretçilerini büyüler. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Mahmutbey Camii, hem tarihi hem de mimari açıdan büyük öneme sahiptir. Cami, sessiz ve huzurlu atmosferi ile ibadet edenler için ideal bir ortam sunar.
29. Kasaba Köyü
Kastamonu'nun merkeze bağlı köylerinden biri olan Kasaba Köyü, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile huzurlu bir gezi imkanı sunar. Çobanoğulları Beyliği ve Candaroğulları Beyliği dönemlerinden kalma tarihi yapılar, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen benzersiz ahşap cami Mahmutbey Camii gibi önemli yapılar, köyün başlıca cazibe merkezlerindendir. Osmanlı döneminde kadılık merkezi olan köy, ahşap konaklar ve geleneksel mimarisi ile ziyaretçilere otantik bir deneyim sunar. Sokaklarda yürürken fotoğrafçılık için ideal noktalara rastlayabilir, küçük restoranlarda yöresel lezzetleri tadabilir ve modern dünyadan uzaklaşıp huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
30. Suğla Yaylası
Kastamonu'nun en çok ziyaret edilen yaylalarından biri olan Suğla Yaylası, Azdavay ilçesi sınırlarında yer alır. İlçe merkezine 8,5 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, doğa turizmi projeleri kapsamında inşa edilen 200 yataklı kır evleri, 250 kişilik kır lokantası, 200 kişilik konferans salonu, spor alanları, karavan parkları, yürüyüş yolları ve macera parkurları gibi birçok turizm olanaklarını barındırır. Yöresel yayla yemekleri ve Kastamonu'nun saklı lezzetlerini tadabileceğiniz Suğla Yaylası, tertemiz havada yılın bütün yorgunluğunu atmak için mükemmel bir yerdir. Ayrıca, açık hava etkinlik alanında düzenlenen eğlenceli organizasyonlar ile keyifli zaman geçirebilirsiniz.
31. Rıfat Ilgaz Müzesi
Cide ilçesinin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan ve Atatürk Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alan Rıfat Ilgaz Müzesi, Hababam Sınıfı kitapları ile tanınan ünlü yazar Rıfat Ilgaz'ın doğduğu evin restore edilmesiyle ziyarete açılmıştır. Aslına uygun olarak restore edilen ve çarpıcı bir ahşap mimariye sahip olan konağın içindeki koleksiyonlarda Rıfat Ilgaz'ın kişisel eşyaları, yazdığı kitaplar, çalışma masası, kitaplığı ve çok az yerde görebileceğiniz fotoğrafları bulunmaktadır. Cide gezinizde mutlaka uğramanız gereken bu müze, her yıl düzenlenen Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali’ne de ev sahipliği yapmaktadır.
32. Ilgaz Dağları Milli Parkı
Kastamonu merkezine yakın konumuyla dikkat çeken Ilgaz Dağı Milli Parkı, Türkiye'nin en popüler doğal alanlarından biridir. Parkta yürüyüş parkurları, kamp alanları ve balık çiftlikleri gibi birçok aktivite yapma imkanı bulunmaktadır. Volkanik kayaçların oluşturduğu benzersiz manzaraların yanı sıra vahşi hayvanların da izlenebileceği milli parkta Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi de yer almaktadır. Kayak pistleri ve kayak tesisleriyle de dikkat çeken milli park, her yıl birçok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Rehberli turlarla veya kendi başınıza ziyaret ederek Ilgaz Dağları’nın güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Yaz aylarında doğa yürüyüşleri yapabilir, bahar aylarında doğanın her rengini yakından görebilirsiniz.
33. Sarpunalınca Mağarası
Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Sarpunalınca Mağarası, Türkiye'nin bilinen az sayıdaki yatay ve aktif mağaralarından biridir. 662 metre boyunca uzanan mağara, devasa çatlakları ve kaya blokları ile dikkat çeker. Mağara içinde binlerce yılda oluşmuş sarkıtlar, dikitler ve kaya göletleri bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ilgi çeken Sarpunalınca Mağarası, arkeoloji meraklıları için ideal bir gezi noktasıdır. Rehberli turlar ile mağaranın derinliklerini güvenli bir şekilde keşfedebilir, doğanın sunduğu büyüleyici manzaraları yakından görebilirsiniz.
34. Doğanlar Kalesi
M.Ö. 700 ile 1100 yılları arasında inşa edildiği düşünülen ve üç antik kalenin birleşmesiyle oluşan Doğanlar Kalesi, Kastamonu’nun gizli tarih hazinelerinden biridir. İki kalenin arasında yükselen devasa gözetleme kulesi, muhteşem doğa manzaraları sunar. Günümüzde turizme kazandırılmaya çalışılan kale, ziyaretçilere tarihi atmosferi ve eşsiz manzaraları ile unutulmaz anılar sunar. Kale, etkileyici mimarisi ve doğal güzellikleri ile doğa severler ve tarih meraklıları için ideal bir destinasyondur.
35. Şapka Müzesi
Mustafa Kemal Atatürk'ün Şapka İnkılâbı’nı Kastamonu’da gerçekleştirmesi nedeniyle açılan Türkiye'nin ilk ve tek Şapka Müzesi, 2008 yılında hizmete açılmıştır. Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde bulunan Şapka Müzesi, Atatürk'ün şapkalarından ünlü isimlerin kasketlerine kadar geniş bir yelpazede şapkaların sergilendiği bir müzedir. Moda ve tarih meraklıları için ilgi çekici olan müzede, aynı zamanda 800'den fazla şapka koleksiyonu bulunmaktadır. Şapka Müzesi, hem tarihi hem de kültürel açıdan büyük öneme sahiptir ve ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar.
36. Kerempe Feneri
Cide ilçesinde Bartın Yolu üzerinde yer alan Kerempe Feneri, deniz seviyesinden 82 metre yükseklikteki konumuyla etkileyici bir manzaraya sahiptir. 1885 yılında Fransızlar tarafından inşa edilen fener, Karadeniz'in güvenli geçişine hizmet etmektedir. Nazım Hikmet'in ünlü Kurtuluş Savaşı Destanı’nda da bahsettiği Kerempe Feneri, Kurtuluş Savaşı döneminde aktif rol oynamıştır. Gün batımlarında romantik manzaralar izleyebilir, fenerin etrafındaki doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca, gece aydınlatıldığında harika görünen Kerempe Feneri, Cide’de ziyaret edilmesi gereken önemli turistik noktalardan biridir.
37. Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi
Kastamonu'nun en önemli ve hareketli sanat merkezlerinden biri olan Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, şehir merkezinde 1. Koru Sokak üzerinde yer alır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Şapka Devrimi’ni temsil eden Şapka Müzesi'nin yanı sıra Dantel Müzesi, Atatürk Sergi Salonu, resim ve sanat galerilerine ev sahipliği yapar. Kastamonu'ya özgü ahşap ve taş tasarımlı konağı ile dikkat çeker. Yılın her dönemi düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri ile büyük ilgi gören merkez, ziyaretçilere zengin koleksiyonları ve sanatsal etkinlikleri ile keyifli zaman geçirme imkanı sunar.
38. Kastamonu El Sanatları Merkezi
1925 yılında inşa edilen tarihi bir konakta hizmete açılan Kastamonu El Sanatları Merkezi, dokuma, ahşap oymacılığı, bakırcılık, sepetçilik, saz yapımı, urgancılık ve kaşıkçılık gibi pek çok el sanatını sergiler. Merkezi ziyaret ederek Kastamonu’da çok yaygın olan yüzlerce yıllık el sanatları örneklerini inceleyebilir, workshop ve atölye çalışmalarına katılarak kendi el sanatları eserlerinizi üretebilirsiniz. El Sanatları Merkezi, hem yerli hem de yabancı turistler için ilgi çekici bir gezi noktasıdır.
39. Sarpunalınca Mağarası
Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Sarpunalınca Mağarası, Türkiye'nin bilinen az sayıdaki yatay ve aktif mağaralarından biridir. 662 metre boyunca uzanan mağara, devasa çatlakları ve kaya blokları ile dikkat çeker. Mağara içinde binlerce yılda oluşmuş sarkıtlar, dikitler ve kaya göletleri bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ilgi çeken Sarpunalınca Mağarası, arkeoloji meraklıları için ideal bir gezi noktasıdır. Rehberli turlar ile mağaranın derinliklerini güvenli bir şekilde keşfedebilir, doğanın sunduğu büyüleyici manzaraları yakından görebilirsiniz.
40. Doğanlar Kalesi
M.Ö. 700 ile 1100 yılları arasında inşa edildiği düşünülen ve üç antik kalenin birleşmesiyle oluşan Doğanlar Kalesi, Kastamonu’nun gizli tarih hazinelerinden biridir. İki kalenin arasında yükselen devasa gözetleme kulesi, muhteşem doğa manzaraları sunar. Günümüzde turizme kazandırılmaya çalışılan kale, ziyaretçilere tarihi atmosferi ve eşsiz manzaraları ile unutulmaz anılar sunar. Kale, etkileyici mimarisi ve doğal güzellikleri ile doğa severler ve tarih meraklıları için ideal bir destinasyondur.
41. Şehit Şerife Bacı Anıtı
İnebolu ilçesinde Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yer alan Şehit Şerife Bacı Anıtı, Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlık gösteren Türk kadınlarını temsil eder. Anıt, 1921 yılının sert kış şartlarında sırtına çocuğunu alarak cepheye mermi taşıyan Şerife Bacı’nın yanında kahraman Türk kadınlarının kağnılarla zor koşullardaki yolculuğunu tasvir eder. Romantik gün batımı manzaraları eşliğinde ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunan anıt, aynı zamanda fotoğrafçılar için de güzel kareler yakalama imkanı sağlar. Anıtı ziyaret ederek Milli Mücadele döneminde büyük bir kahramanlık gösteren Türk kadınlarını anabilirsiniz.
42. Oluklu Yaylası
Kastamonu'nun en büyüleyici yaylalarından biri olan Oluklu Yaylası, kaya oluklardan akan tertemiz su kaynakları ile ünlüdür. Hiçbir çivi ve metal malzeme kullanılmadan bindirme tekniği ile inşa edilmiş ahşap yayla evleri ile sarılı Oluklu Yaylası, bahar ve yaz aylarında açan sarı ve mavi renkli çiçekleri, oluklardan akan buz gibi suları ve sık çam ormanları ile yaz aylarının değişmez gezi alanlarından biridir. Fotoğraf safarileri, doğa gezileri ve yayla turları ile keşfe çıkabileceğiniz Oluklu Yaylası’nda hem harika fotoğraflar çekebilir hem de iştahınızı açacak temiz havada yöresel yayla yemekleri tadabilirsiniz.
43. Kılıçlı Mağarası
Loç Vadisi içinde yer alan Kılıçlı Mağarası, Tunç Çağı'ndan Bizans dönemine kadar uzanan tarihi eserleri ile dikkat çeker. Mağara içindeki çeşitli büyüklükteki mağara havuzları ve doğal oluşumlar, ziyaretçilere etkileyici bir deneyim sunar. 330 metre uzunluğunda ve 150 metre derinliğe sahip olan Kılıçlı Mağarası, Türkiye'nin en derin mağaralarından biridir. Rehberli turlar ile mağaranın derinliklerini güvenli bir şekilde keşfedebilir, doğanın sunduğu güzellikleri yakından görebilirsiniz. Mağara içinde bulunan sarkıtlar ve dikitler, doğal sanat eserleri olarak ziyaretçilerin ilgisini çeker.
44. Nasrullah Köprüsü
Kastamonu merkezinde Kırkçeşme Caddesi üzerinde yer alan ve şehrin önemli tarihi yapılardan biri olan Nasrullah Köprüsü, eğik tasarımı ile dikkat çeker. 16. yüzyıl mimarisi ile inşa edilen köprü, 40 metre uzunluk ve 4 metre genişliğindeki yapısıyla çarpıcı bir manzaraya sahiptir. 2. Beyazıt döneminde inşa edilen ve Karakoçan Çayı üzerinde yer alan Nasrullah Köprüsü, Kastamonu'nun önemli simgesel yapılarından biridir. Kurtuluş Savaşı döneminde Mehmet Akif Ersoy'un vaaz verdiği ve İstiklal Marşı'nın ilk kez okunduğu yer olmasından dolayı ayrı bir öneme sahip olan köprü, şehrin tarihi dokusunu yansıtan önemli bir noktadır.
45. Boyranaltı Plajı
Kastamonu’nun sevilen turistik ilçesi İnebolu'da sahil yolu boyunca uzanan Boyranaltı Plajı, ilçeyi gezen yerli ve yabancı turistlerin denizin tadını çıkarmak için ilk uğradığı yerdir. İnce kumlu geniş bir sahile sahip olan plaj, kayalar üzerine inşa edilmiş etkileyici iskelesi ile çarpıcı bir manzara sunar. İlçe merkezine yakın olduğu için yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz Boyranaltı Plajı’nın denizi çabuk derinleştiği için acemi yüzücüler ve çocukların burada çok dikkatli olması gerekmektedir. İskelelerinde akşam yürüyüşlerine çıkabilir ve romantik gün batımı manzaraları izleyebilirsiniz. Çevresinde butik oteller, restoranlar ve kafeler bulunması, plajı hem dinlenmek hem de eğlenmek için ideal bir yer haline getirir.
46. İzbeli Çiftliği
860 dönümlük geniş bir yeşil alanı kapsayan İzbeli Çiftliği, Kastamonu'ya sadece 10 kilometre mesafede yer alır. 1925 yılında Kastamonu ziyaretinde Atatürk'ün kullandığı eşyaların bir bölümünün de sergilendiği tarihi çiftlik, Osmanlı döneminde tımarlı sipahileri yetiştirmek amacıyla kullanılmıştır. Günümüzde hem konaklamak hem de günlük geziler için tercih edilen İzbeli Çiftliği, organik bahçelerinde yetiştirilen sebzeler, meyveler, ev yapımı reçeller ve ballar ile hazırlanan lezzetli kahvaltıları ile ünlüdür. Tertemiz havada köy kahvaltıları yapmak ve onlarca çeşitli organik ürün satın almak için çiftliği ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, çiftlikte düzenlenen etkinlikler ve festivaller ile keyifli vakit geçirme imkanı bulabilirsiniz.
47. Kuyluç Mağarası
Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ve en derin çukurlardan biri olan Kuyluç Mağarası, Kastamonu'nun pek çok güzel mağarasından biridir. 290 metre derinliğe sahip olan bu mağara, sarp kaya blokları ve doğal oluşumları ile dikkat çeker. Mağara içinde yürüyüş yaparken sarkıtlar ve dikitler arasında çarpıcı manzaralar görebilirsiniz. Doğal güzellikleri ve sessiz atmosferi ile Kuyluç Mağarası, doğa severler ve macera tutkunları için ideal bir destinasyondur. Rehberli turlar ile mağaranın derinliklerine güvenli bir şekilde keşfe çıkabilir, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri yakından görebilirsiniz.
48. Rıfat Ilgaz Müzesi
Cide ilçesinde yer alan Rıfat Ilgaz Müzesi, Hababam Sınıfı kitapları ile tanınan ünlü yazar Rıfat Ilgaz'ın doğduğu evin restore edilmesiyle açılmıştır. Aslına uygun olarak restore edilen ve çarpıcı bir ahşap mimariye sahip olan konağın içindeki koleksiyonlarda Rıfat Ilgaz'ın kişisel eşyaları, yazdığı kitaplar, çalışma masası, kitaplığı ve çok az yerde görebileceğiniz fotoğrafları bulunmaktadır. Cide gezinizde mutlaka uğramanız gereken bu müze, her yıl düzenlenen Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Müze, yazarın yaşamını ve eserlerini daha yakından tanıma fırsatı sunar.
49. Zımbıllı Tepe Höyüğü
Pompeipolis Antik Kenti’nin bulunduğu alanda yer alan Zımbıllı Tepe Höyüğü, M.Ö. 64 yıllarına kadar uzanan tarihi eserlere ev sahipliği yapar. 2006 yılından beri bilimsel kazı çalışmalarının sürdüğü bu höyük, pek çok paha biçilmez eseri barındırmaktadır. Antik dönemin yaşam tarzını simgeleyen objeler, etkileyici mezar taşları, sur duvarları, hamamlar ve pazar yerleri arasında güzel bir gezi yapabileceğiniz höyük, arkeoloji meraklıları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alır. Zımbıllı Tepe Höyüğü’nü rehberli turlarla gezerek Pompeipolis Antik Kenti hakkında ilginç bilgiler edinebilirsiniz.
50. Karacehennem Boğazı
Küre Dağları’nın kar sularından beslenen Küre Çayı’nın binlerce yılda kayaları aşındırmasıyla oluşan Karacehennem Boğazı, Kastamonu'nun Küre ilçesine sadece 8 kilometre uzaklıkta yer alır. Karacehennem Vadisi’nde 3 kilometre boyunca ilerleyen boğaz, aynı zamanda 2,5 kilometre uzunluğundaki Ersizlerdere Kanyonu’na da komşudur. Çok az yerde görebileceğiniz çarpıcı kaya oluşumlarına şahit olabileceğiniz Karacehennem Boğazı, şelaleleri, kaya göletleri, Küre Çayı’nın eşsiz manzaraları ve temiz su kaynakları ile bölgenin önemli doğa sporları merkezlerinden biridir. Özellikle bahar ve yaz aylarında düzenlenen doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gezileri ile muhteşem boğaz manzaralarını yakından görebilirsiniz.
Kastamonu’da Gezilecek Yerler: Sonuç
Kastamonu, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en gözde destinasyonlarından biri olmayı sürdürüyor. Her köşesinde keşfedilmeyi bekleyen tarihi mekanlar, muhteşem doğa harikaları ve kültürel zenginlikler sunan bu şehir, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler vaat ediyor. İster tarihi dokusu ile büyüleyen Taşköprü ve İnebolu'yu, ister etkileyici kanyonları ve yaylaları ile Küre Dağları Milli Parkı'nı keşfetmek isteyin, Kastamonu'da her zevke uygun bir seçenek bulabilirsiniz.
Seyahatinizi planlarken, Kastamonu'nun yanı sıra Türkiye'nin diğer güzel bölgelerini de keşfetmek isteyebilirsiniz. Örneğin, Evinizi Satmak İçin Hızlı ve Kolay Çözümler sayfamızda, emlak işlemlerinizde size yardımcı olacak pratik çözümler bulabilirsiniz. İkinci ev sahibi olmayı düşünüyorsanız, İkinci Ev Süreci: Nasıl Çalıştığımızı Öğrenin sayfamızda süreç hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
Ayrıca, Türkiye'nin farklı bölgeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, çeşitli konulara dair kapsamlı içerikler sunuyoruz. Gucci hakkında her şey, Bolu hakkında her şey, Zeki Paşa Yalısı hakkında her şey, Abant hakkında her şey, Antalya hakkında her şey, Finike hakkında her şey, Bursa hakkında her şey, Ev Alırken hakkında her şey, ve Karaburun hakkında her şey gibi sayfalarımızda, Türkiye'nin dört bir yanındaki güzellikleri ve kültürel zenginlikleri keşfedebilirsiniz.
Emlak profesyonelleri için özel işbirliği fırsatları arıyorsanız, Emlak Profesyonelleri İçin İşbirliği Fırsatları sayfamızda sektördeki en yeni fırsatları yakalayabilirsiniz. Ayrıca, ev dekorasyonu ve tasarımıyla ilgileniyorsanız, Mutfak hakkında her şey sayfamızda ilham verici içeriklere ulaşabilirsiniz. Müstakil Tapu hakkında her şey ve Lokasyonlar hakkında her şey sayfalarımızda ise emlak piyasasındaki en güncel bilgilerle donanmış olacaksınız.
Kastamonu'daki gezilecek yerler rehberimizin yanı sıra, tatil ve gezi ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için Termal hakkında her şey, Tatil Hesaplayıcı ve Yılbaşı hakkında her şey gibi sayfaları keşfedebilirsiniz. Ayrıca, Chanel hakkında her şey, Side hakkında her şey ve Tatil Villa hakkında her şey gibi özel konulara da göz atarak tatil planlarınızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Muğla hakkında her şey ve Tatil Evi hakkında her şey sayfalarını ziyaret ederek farklı tatil seçeneklerini keşfedebilir, Çeşme Boyalık’ta Havuzlu Müstakil Villa ve Didim’de Mavi ve Yeşilin Buluştuğu Özel Havuzlu 4+2 Villa gibi lüks konaklama seçeneklerimizi inceleyerek, tatil planlarınızı kişiselleştirebilirsiniz.
Kastamonu, sunduğu zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. İster doğa tutkunları, ister tarih meraklıları olun, Kastamonu'da her zevke uygun bir gezi noktası bulabilirsiniz. Seyahatinizi planlarken bu gezilecek yerler listesini göz önünde bulundurarak, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Kastamonu’nun sunduğu bu eşsiz deneyimleri kaçırmayın ve bu güzel şehrin tüm güzelliklerini keşfetmenin keyfini çıkarın!
תגובות